Hög tid att någon slår näven i bordet…

I Södra Dalarnes Tidning kan vi idag, 2013-03-05, åter läsa avskräckande exempel om hur Hedemora kommun hanterar viktiga frågor och bemöter de medborgare som önskar insyn i kommunens verksamhet. Hur kommunen sätter sig över lagen. Läs artikeln här.

Jag kan bekräfta den nonchalanta inställning som råder när det gäller att få ut handlingar från kommunen. När jag försökte få ut underlag inför nedläggningen av Stjärnsunds skola så möttes jag av långhalning och underlåtenhet att lämna ut efterfrågat material.  En del levererades men kom sent, en del kom för sent och en del har inte kommit ännu. Och lär inte komma. Därtill var utlämnat material i form av beslutsunderlag och kalkyler av synnerligen undermålig kvalitet.

Jag instämmer i som det sägs i artikeln ”att flera av kommunens tjänstemän har en nonchalant inställning till offentlighetsprincipen och att man struntar i grundlagens krav på att utlämningen av offentliga handlingar ska ske skyndsamt”. Men jag har, så här långt,också mött ett undantag och det är IT avdelningen, där är responsen snabb.

Det är hög tid att någon gör som en tidigare välkänd politiker; slår näven i bordet och ser till att det blir ”nå´n djävla ordning” även i den här kommunen.

Per

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *