En liten fundering så här i slutskedet av mandatperioden och valkampen.

En liten fundering så här i slutskedet av mandatperioden och valkampen….

Centern som utgör sig för att vara ett parti som värnar företagandet säger i sin valannons för Hedemora att ”Centerpartiet vill förenkla regelverket så att företagare kan skapa nya arbetstillfällen. Centerpartiet vill förbättra företagsklimatet och ha en bättre dialog med näringslivet”.

Centerpartiet har nu snart suttit två mandatperioder i maktens boningar varför har man då inte redan gjort detta.

Åren 2011 till 2017 har Hedemora av Svenskt Näringslivs rankats, 260;223;268;272;252;258;220, bland 290 kommuner. För merparten av åren placerar sig kommunen bland de 10% lägsta och senaste året på nedre fjärdedelen. Tyvärr kommer vi ganska säkert att vid årets ranking (2018) åter falla på rankinglistan. Mycket tyder på detta då man ser resultatet av årets enkät. I oktober får vi veta.

Hur har man lyckats? Det tål att tänka på!

Inför den sistlidna mandatperioden hittar man i det samarbetsdokument som C, S och V överenskommit att den så kallade ”Rättviksmodellen” skulle införas, ett sätt att förenkla regelverket.

Vad blev det av detta…inte ens en tumme …

Hur har man lyckats? Det tål att tänka på!

Visst är det bra med mål och inriktning men det är trots allt vad som levereras som gör skillnad. Det är resultatet som räknas. Tänk på det!

Centern avslutar sin annons med ”NYTT LEDARSKAP FÖR HEDEMORA KOMMUN TAR KOMMUNEN FRAMÅT”.

Här håller jag med.

Att Hedemora kommun behöver ett nytt ledarskap det är det ingen som helst tvekan om, men inte är det Centern som kan stå för det ledarskapet.

Det tål att tänka på ….Tänk på det!

Per

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *